Hoe werken vacuümverdampers?

Ontdek hoe de installaties werken met verschillende warmte overdracht technologieën, teneinde de beste oplossing in termen van water behandeling en energie kosten reductie te bereiken.

Hoe werkt een warmte pomp?

Zij werkt als een normale airco. Met twee warmte bronnen (warm en koud), teneinde water te verdampen en te condenseren. De betrokken temperaturen in overweging nemende, is een vacuüm conditie van 4 kPa en een temperatuur van 30°C van vitaal belang.

evaporator01 evaporator02

Wat zijn de betrokken warmte wisselaars in een warmte pomp verdamper?

Energie consumptie is gereduceerd tot ca. 150 W per liter (ongeveer 5 keer lager in vergelijking met atmosferische verdamping), aangezien de meeste energie (latente warmte) wordt hergebruikt voor nieuwe damp productie.
Elektrisch energie verbruik hangt af van de druk van de tussenliggende vloeistof en het vertegenwoordigt  de energie om hergebruik te effectueren.

evaporator03

 Hoe werkt een cascade verdamper?

Het gebruikt damp, geproduceerd in de eerste kookkamer, om nieuwe damp in een tweede kamer met een lagere temperatuur en druk te maken. Deze damp recycling kan meerdere keren bereikt worden in een cascade keten  op basis van de eerste stap van vloeistof verwarmingstemperatuur en van de vloeistof koeling stap in het laatste proces.

evaporator04

Hoe werkt een mechanische decompressie verdamper?

Damp, gemaakt in de kookkamer wordt gebruikt. Damp wordt adiabatisch (zonder uitwisseling met de omgeving) gecomprimeerd (energie verbruik hangt af van de compressor capaciteit), het temperatuur niveau stijgt en condensatie vindt plaats in de hoofd warmte wisselaar, die latente warmte transporteert naar  de te verdampen vloeistof. Een additioneel warmte terugwinning systeem biedt de mogelijkheid voor een significant laag energie verbruik. (Ca. 30 W/ltr water, 25 keer lager dan atmosferische verdamping).

evaporator05