Biomedische industrie – afvalwater behandeling

De cliënt.

De cliënt is onderdeel van één van de meest relevante Italiaanse firma’s op het gebied van ontwikkeling en productie van menselijk bloed behandeling, op Europees niveau. Meer gedetailleerd, de units worden in het bijzonder ingezet voor nierfalen genezing door dialyse.
Sinds het begin van haar activiteiten , speelt de firma een sleutel rol  op het gebied van de ontwikkeling van het zogenoemde CRRT (continu nier vervanging therapieën) door de instelling  en ontwikkeling van op maat gemaakte oplossingen.. Zij ontwikkelt verder een volledige range van polysulfide membranen en zoom filters ten behoeve van dialyse therapie.

De uitdaging

De kern van het productieproces  is extrusie van capillaire aderen. Water heeft hierbij een wezenlijke toepassing , zowel voor  de polymeer fase inversie , als voor het wassen van membranen. Behandeling met water oplossingen voor de terugwinning, met behoud van karakteristiek kwaliteiten, was één van de beeldrijkste doelstellingen van de cliënt, speciaal voor N-metil-2-pyrrolidone moleculen terugwinning, waar osmose processen faalden.

De geboden oplossing 

De water behandelingsunit biedt een modulaire standaard oplossing, teneinde zowel de waterterugwinning uit de productie cyclus (98%), als haar re-integratie in de cyclus zelf te bewerkstelligen. Concentraat uit de verdampings- en super concentraat behandeling (2%)  wordt hergebruikt in de productie cyclus en biedt een consistente kosten reductie, dankzij de hoge waarde van het actieve bestanddeel.